Web Tasarım Aşamaları
Web tasarım aşamaları web sitesinin yol haritası ve çizgesidir. Doğru bir şekilde aşamalar uygulanarak iyi bir web sitesi tasarlanabilir. Profesyonel web sitesi oluşturmanın temelinde web tasarım aşamaları gelmektedir.
Web tasarım aşamaları web sitesinin yol haritası ve çizgesidir. Doğru bir şekilde aşamalar uygulanarak iyi bir web sitesi tasarlanabilir. Profesyonel web sitesi oluşturmanın temelinde web tasarım aşamaları gelmektedir.
Projenledirme aşamasında firma veya işletmenin ihtiyaçları, hedefleri ve beklentileri hakkında bilgi toplanmasıdır. Sektör ve rakip analizi yapılarak bilgi toplama sürecinin tamamlanmasıdır.
Bu aşamada web site yaptırmak isteyen firma ile görüşülerek web sitenin amacı ve hedef kitlesini anlamak projelendirme aşaması için oldukça önemlidir. Web site içeriği, hedef kitle ihtiyaç ve beklentilerine uygun içerik ve görseller olmalıdır.
Web tasarım aşamasında sitenin fonksiyonel işlevleri ve amacı hazırlanacak web site türüne göre belirlenir. Bir e- ticaret sitesi ise satın al, sepete ekle gibi butonların olması hedef kitle için kolaylık sağlamaktadır.
Web sitenin alt yapısının ne olacağını yani teknik ihtiyaçların belirlenmesi bu aşamada önemlidir.
Bilgi toplama aşamasında toplanan bilgiler doğru bir planla ile yapılması gerekmektedir. Planlama aşamasında toplanan verilere göre web sitenin yol haritası ve zaman çizgesi oluşturulmaktadır. Web tasarım aşamasının ana konuları belirlenerek tasarım aşamasına geçilir.
Tasarım aşamasında oluşturulmak istenen internet sitesinin ara yüzü tasarlandığı süreçtir. Bu aşama web tasarım sürecinin en önemli aşamasıdır. Buna bağlı olarak tasarım aşaması web sitesinin genel görümünü kapsamakta ve mümkün olduğunca en iyi şekilde yapılmalıdır.
Hedef kitleye uygun ve hedef kitlenin dikkatini ve ilgisini çekecek tasarımlar yapılmalıdır. Web sitesinin kullanımı ve kullanılabilirliği açısından tasarım süreci çok önemlidir.
Bu aşamada web sitesinin hizmet ve faaliyetlerini göz önünde bulundurarak projelendirme aşamasındaki tüm bilgiler kapsamında ön taslak hazırlanmış olur.
Web sitesinin birçok önemli işinin tamamlandığı, son haline geldiği aşamadır. Web sitesi geliştirme süreci web sitesinin teknik gereksinimlerini belirlendiği, tüm öğeler uygun alana yerleştirilerek web sistenin işlevsel hale getirilmesidir.
Geliştirme aşaması web tasarımın teknik açıdan kodlanması ve programlaması için çokça önemlidir. Buna ilişkin olarak web sitesinin ilk önce ana sayfası daha sonra alt sayfalar uygun yere yerleştirilerek aşama tammalanır.
Test aşamasında web sitesinin tüm işlevleri ve sayfaları kontrol etmek ve test edilmesidir. Önemli süreçlerden biri olan test sürecinde web sitesinin sorunsuz bir şekilde çalışıp çalışmadığı kontrol edilmektedir. Ayrıca diğer cihazlarla uyumlu olup olmadığı kontrol edilerek internet sitesinin düzgün çalışmayan sayfa ve işlevler varsa düzeltildiği web tasarım aşamasıdır.
Web sitesinin performansını arttırıp kullanıcı için kolay hale getirme veya kullanıcı deneyimini iyileştirme amaçlanmaktadır. Tüm test süreci bittikten sonra web sitesi yayınlama aşamasına hazır hale gelir ve yayınlama süreci başlar.
Tüm test süreçleri ve kontroller bittikten sonra web sitesinin yayına açıldığı aşamasıdır. Bu aşamada kullanıcı internet sitesine erişebilmektedir. Yayınlama aşamasında SEO desteği, admin paneli ve içerik yönetimi hakkında müşteriyi bilgilendirme gibi işlemler gerçekleşmektedir.
Web sitenin düzenli çalışması güncel kalması ve sorunsuz bir şekilde çalışması için düzenli bir bakım ve destek gereklidir. Bu aşama yayınlama sürecinden sonra başlar. Kullanıcı deneyimine arttırmak ve web sitesinin sorunsuz çalışmasını amaçlanmaktadır.
Kurumsal web tasarıma ihtiyacınız varsa kurumsal kimliğinize uygun, ihtiyaç ve istekleriniz doğrultusunda size özel web tasarım hizmetimizle mükemmel bir siteye sahip olabilirsiniz